Adunarea Generală a A.P.D.P. din România – 14 aprilie 2022

Adunarea Generală a A.P.D.P. din România

În data de 14 aprilie 2022 s-a desfășurat la Timișoara Adunarea Generală a Asociației Profesionale de Drumuri și Poduri din România, convocată în conformitate cu prevederile Statutului. La această întâlnire, A.P.D.P. – Filiala Moldova „Neculai Tăutu” a fost reprezentată de 13 delegați, din care cinci au acordat mandat de reprezentare, iar opt au fost prezenți fizic. Acești au fost: Dimache Iulian-Cătălin, Tiron Dorina, Zbarnea Constantin, Neculai Popovici, Aramă Daniela, Scutaru Maria, Maftei Gicu și Gologan Ciprian.

Ordinea de zi a întâlnirii a cuprins:

  • Prezentarea Raportului Consiliului Național privind activitatea desfășurată în anul 2021
  • Prezentarea Raportului activității economice pe anul 2021
  • Prezentarea Raportului comisiei de cenzori pe anul 2021
  • Aprobarea programului de activitate pentru anul 2022
  • Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2022
  • Acordarea premiilor instituite de A.P.D.P. România
  • Alegerea Președintelui A.P.D.P. România, a Consiliului Național, a Biroului Permanent, a Consiliului de Onoare și a Comisiei de cenzori

Deși inițial pe ordinea de zi a fost inclusă și aprobarea modificărilor la Statutul A.P.D.P. România, acest punct nu s-a mai discutat, la recomandarea Consiliului Național, care a hotărât că este necesar ca Statutul să fie supus dezbaterii tuturor membrilor Asociației pentru o perioadă mai lungă de timp. Menționăm că propunerea de Statut a fost supusă dezbaterii membrilor Asociației începând cu data de 16 februarie 2022, iar membrii A.P.D.P. – Filiala Moldova „Neculai Tăutu” au formulat observații complete, pe care le-au transmis la A.P.D.P. România în data de 14.03.2022.

Președintele Asociației, dl. Gheorghe Ispas a prezentat raportul privind activitatea desfășurată de A.P.D.P. România în anul 2021, precum și raportul activității economice și raportul Comisiei de cenzori care au fost supuse, ulterior, votului Adunării Generale. În urma votului favorabil al acesteia, a fost aprobată descărcarea de gestiune a Consiliului Național al A.P.D.P. România pentru anul 2021.

Ulterior au fost prezentate Adunării Generale proiectul de program de activitate a A.P.D.P. România pentru anul 2022 elaborat de Consiliul Național, precum și proiectul de buget de venituri și cheltuieli pentru anul 2022, conform celor stabilite în ședința Consiliului Național din data de 13.04.2022. În urma dezbaterilor, Adunarea Generală a aprobat aceste două proiecte urmând ca, în funcție de disponibilitățile filialelor, acestea să fie ajustate pe parcursul anului.

În continuare, dl. Gheorghe Ispas a supus aprobării Adunării Generale propunerea Consiliului National de a acorda premiul „Tiberiu Eremia” pentru activitate deosebită în domeniul execuției de lucrări societăților comerciale VIAROM CONSTRUCT S.R.L. și ELIS PAVAJE S.R.L., care au fost promovate de Filiala București. Adunarea Generală a aprobat acordarea respectivului premiu.

Înainte de desfășurarea alegerilor organelor A.P.D.P. România, s-a supus aprobării Adunării Generale solicitarea unor membri de a înființa o nouă filială la București, în condițiile în care deja funcționează Filiala București. În urma discuțiilor și dezbaterilor, această solicitare a fost respinsă.

În partea de final a întâlnirii Adunării Generale s-a desfășurat sesiunea de alegeri a președintelui asociației, urmată de alegerea membrilor în Consiliul Național și, dintre aceștia, stabilirea componenței Biroului Permanent.

Pentru funcția de președinte a fost propus dl. prof. Gheorghe Lucaci. Întrucât nu s-au mai făcut și alte propuneri, s-a supus la vot, iar Adunarea Generală a ales ca dl. prof. Gheorghe Lucaci să reprezinte A.P.D.P. România pentru următorii doi ani.

În continuare, președinții filialelor au propus membrii Consiliului Național, într-un număr rezultat în urma aplicării formule stabilite de Consiliul Național în ziua precedentă. Conform acestui calcul pentru A.P.D.P. – Filiala Moldova „Neculai Tăutu” a fost repartizat un număr de doi membri, iar Filialele Brașov și Transilvania au cedat câte un membru în favoarea Filialei Filiala Moldova „Neculai Tăutu”, rezultând un total de patru membri, respectiv: Iulian-Cătălin Dimache, Pilă Dănuț, Constantin Zbarnea și Maria Scutaru.

Pentru conformitate, în ceea ce privește componența filialelor A.P.D.P. România, prezentăm mai jos situația membrilor individuali și colectivi, după cum urmează:

 

Nr. Crt. Filiala Membri individuali Membri colectivi
Anul 2020 Anul  2021 Anul  2020 Anul  2021
1. Bacău 38 39 9 10
2. Banat 100 102 19 22
3. Brașov 13 125 17 26
4. București 51 95 7 9
5. Dobrogea 5 5 4 3
6. Moldova 150 182 1 2
7. Muntenia 0 25 0 2
8. Oltenia 25 50 10 8
9. Suceava 18 12 5 2
10. Transilvania 62 92 27 23
  TOTAL 462 727 99 107

Ulterior, președintele ales a supus Adunării Generale propunerea componenței Comisiei de cenzori, aceasta fiind aprobată conform propunerii făcute.

În cele din urmă, s-a solicitat membrilor prezenți să facă propuneri pentru componența Consiliului de Onoare a A.P.D.P. România. Din partea A.P.D.P. – Filiala Moldova „Neculai Tăutu” a fost propusă și aleasă în acest for, doamna Dorina Tiron.

ing. Iulian-Cătălin Dimache

Președinte A.P.D.P. – Filiala Moldova „Neculai Tăutu”

 

Proiect buget de venituri și cheltuieli pentru 2022

Proiect program de activitate pentru 2022

Raport activitate APDP România pe 2021

Raport economico-financiar pe 2021

Raportul comisiei de cenzori pe 2021

Situație venituri și cheltuieli pe 2021

Lasă un răspuns