Constantin Afloarei (1941-1994)

S-a nascut la Iasi, in ziua de 2 martie 1941 dintr- familie de oameni muncitori, tatal lacatus mecanic la depoul CFR Iasi, iar mama casnica. Urmeaza cursurile primare la fosta Scoala Carol (str. Culturii), iar din 1951 pe cele liceale de la Liceul Internat, C. Negruzzi, care el incheie in anul 1957. Un an mai tarziu, intra la Faculatatea de Constructii din Iasi, Sectia drumuri si poduri, obtinand diploma de inginer in anul 1964

In anul 1966 se transfera la DRDP Iasi unde de-a lungul anilor indeplineste diferite functii – sef lot la Cotnari, unde executa imbracaminte asfaltica usoara pe DN 28B – Cotnati – Harlaui, sef lot Popricani unde executa imbracaminte asfaltica usoara pe DN 24 C – Vinatori – Bivolari, sef la serv. productie la Santierul de Drumuri Iasi pana in anul 1971, ing. de sectie la sectia Birlad, ing. sef la aceeasi unitate 1973-1994.

Fire tenace datorata probabil sportului de performanta pe care l-a practicat, avid dup cunostinte, intreprinzator,harnic, Constantin Afloarei avea un suflet nobil si o totala disponibilitate pentru meseria pe care a practicat-o cu devotament si mai ales cu pasiune.

Toti cei care l-au cunoscut au apreciat in mod deosebit iscusinta si rapiditatea tratarii problemelor cu care se confrunta.

O cumpplita si neiertatoare boala, despre care numai el stia, i-a secerat cursul vietii la numai 53 de ani, in plina putere de munca, sfarsitul gasindu-l la datorie.

ing. Constantin Florescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *