Istoric asociatie

Infiintata in aprilie 1990, Asociatia Profesionala de Drumuri si Poduri din Romania (A.P.D.P.) reuneste, in randurile sale, pe cei carte sunt legati prin activitatea prezenta sau trecuta, de domeniul infrastructurii rutiere, fie individual , fie colectiv in cadrul unei societati.

Au devenit membrii ai Asociatiei noastre, ingineri care se ocupa de conceptia, realizarea, explorarea si administrarea drumurilor publice din Romania.

In decursul anilor, Asociatia a devenit un coagulant al preocuparilor tehnice si un mijloc de mai buna cunoastere intre membrii sai.

Manifestarile tehice, simpozioanele, conferintele si congresele organizate in cursul anilor, au aratat interesul participantilor pentru dezvoltarea tehnicii rutiere si pentru aplicarea in Romania a celor mai recente descoperiri in domeniu.

Asociatia Profesionala de Drumuri si Poduri din Romania este membru colectiv al Asociatiei Generale a Inginerilor din Romani, al Federatiei Rutiere Internationale si actioneaza in Romania in calitate de Comitet National AIPCR.

Filiala Moldova a Asociatiei Profesionale de Drumuri si Poduri din Romania a fost infiintata in anul 1990, avand sediul in Iasi, str. Gh. Asachi Nr.19.

Asociatia are ca scop sa contribuie la:

  • apararea intereselor profesionale ale membrilor sai,indiferent de subordonare;
  • dezvoltarea cooperarii si favorizarea progresului, prin: analiza si dezbaterea de ansamblu a problemelor care trateaza drumul,transportul rutier, siguranta circulatiei si protectia mediului inconjurator;
  • promovarea unor forme moderne si unitare de organizare ale domeniului rutier;
  • informarea si perfectionareaprofesionala continua a membrilor sai