Legislatie

Procedura de autorizare a dirigintilor de santier (pdf)

Lista reglementarilor tehnice in constructii (pdf)

Lista standardelor romane elaborate ca versiune nationala a standardelor europene

Standardizare aeroporturi (pdf)

Standardizare constructii hidrotehnice (pdf)

Standardizare evaluarea conformitatii (pdf)

Standardizare management calitate (pdf)

Standardizare drumuri (pdf)

Standardizare management mediu (pdf)

Standardizare poduri (pdf)

Standardizare terasamente fundatii (pdf)

Hotararea 175 din 23 februarie 2011 (Hotararea 175/2011) privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2011 al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania – S.A., aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii

Publicat in Monitorul Oficial 160 din 4 martie 2011 (M. Of. 160/2011)

HG Nr. 28  din 9 ianuarie 2008  – privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilorpublice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii.

Publicat in Monitorul Oficial 48 din 22 ianuarie 2008

Hotararea 1289/2011, privind infiintar ea Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier

 

 

2 păreri la “Legislatie”

 1. Buna ziua!
  Am citit intr-o clarificare pentru o licitatie urmatoarea afirmatie: „Asociatia Profesionala de Drumuri si Poduri asimileaza, ca experienta, drumurile judetene cu strazile” – fiind vorba despre demonstrarea capabilitatii tehnice si profesionale in domeniul proiectare drumuri.
  Intrebare: exista vreo reglementare data de dv, sau in legislatie, prin care sa se considere servicii proiectare strazi similar cu servicii proiectare DJ, fiind vorba de acelasi cod CPV?
  Multumesc anticipat

 2. Raspuns S.C. RJR INTERNATIONAL S.R.L.
  Referitor la clarificarea solicitata va comunicam urmatoarele:
  1. In conformitate cu prevederile O.G. 43/1997
  „ART. 11
  Drumurile naţionale, judeţene şi comunale îşi păstrează categoria funcţională din care fac parte, fiind considerate continue în traversarea localităţilor, servind totodată şi ca străzi. Modificarea traseelor acestora în traversarea localităţilor se poate face numai cu acordul administratorului drumului respectiv, în concordanta cu planul urbanistic aprobat.
  In cazul drumurilor de interes naţional se va obţine şi acordul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii*).”
  In cazul in care strazile se incadreaza in articolul de lege precizat mai sus, atestarea A.P.D.P. pentru drumuri este valabila si pentru strazile respective daca sunt situate pe traseul drumului respectiv cu mentiunea ca se va tine seama de categoria de drum (national, judetean, comunal) pentru care a fost emis certificatul de atestare.

  In cazul celorlalte strazi trebuie obtinut un certificat de atestare care sa contina precizari referitoare proiectarea strazilor in localitatile rurale si/sau urbane.
  Nu se poate asimila Certificatul de atestare obtinut pentru proiectare pe drumuri judetene la proiectarea pe strazi amplasate pe drumuri nationale sau pe strazi care nu se incadreaza in preveredile art.11 din O.G. 43/1997.
  Pentru orice alte clarificari va rugam sa contactati A.P.D.P. Filiala Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *