Aurel Strat

1933-2003

S-a născut în anul 1933 în comuna  Ivaneşti, judeţul Vaslui. Urmează cursurile liceului din Vaslui, pe care îl absolvă în anul 1953. În perioada 1953 – 1958, urmează cursurile Facultăţii de Construcţii din cadrul Institutului Politehnic din Iaşi. După terminarea facultăţii este repartizat la Întreprinderea de Construcţii de drumuri din Iaşi, pentru şantierul de modernizare DN 11 Breţcu – Oneşti.

Din anul 1962 se transferă la D.R.D.P. Iaşi, La secţie Bacău ca şef de lot la Orbeni. În anul  1963 a fost numit  şef al Secţie de Drumuri şi Poduri Iaşi, unde lucrează până anul 1966. În cadrul secţiei, acumulează o bună experienţă în realizarea lucrărilor de pe o reţea de circa 300 km. Resursele şi mijloacele tehnice existente în acea perioadă, impuneau o implicare permanentă a şefului de secţie pentru a face faţă cerinţelor. Pregătirea teoretică şi practică dovedită, a motivat numirea inginerului Aurel Strat în funcţie de şef de serviciu Producţie în cadrul D.R.D.P. Iaşi, în anul 1969.

În perioada ce a urmat, cerinţele pentru infrastructura rutieră deveneau din ce în ce mai mari. Activitatea de producţie a Direcţiei Regionale trebuia să facă faţă programului de ranforsări structuri rutiere ( 150 km/an), lucrări de tratamente bituminoase, lucrări de întreţinere curentă, etc. sarcina importantă revenea biroului Producţie, condus de ing. Aurel Strat, care în fiecare an elabora programe de organizare, cum ar fi: Programul de amplasare a bazelor de producţie, programul de asigurare cu agregate naturale (balastieră şi carieră), programul de pregătire şi funcţionare a bazelor de deszăpezire, etc.

Introducerea permanentă a progresului tehnic l+a preocupat permanent pe ing. Aurel Strat. Tehnologii noi, cum ar fi prepararea betonului de ciment rutier în flux continuu sau structuri rutiere noi antifisuri sunt doar câteva dintre acestea.

Poate cea mai mare calitate a ing. Aurel Strat a fost aceea de a şti să colaboreze cu oamenii, cu întreg personalul din subordine. Modul de comportare în familie, societate l+a remarcat în mod deosebit fiind totodată un remarcabil exemplu pentru toţi cei din jur.

Tăutu Neculai,  Iaşi 2009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *