Nicolae Lacatusu

1938-2008

S-a născut în data de 17 noiembrie 1938 în localitatea Tighina, Republica Moldova.Nicolae Lăcătuşu, tehnician în specialitatea drumuri şi poduri a activat numai în cadrul D.R.D.P. Iaşi, în majoritatea timpului la S.D.N. Bacău. Începe activitatea la lotul Gârleni unde pune în aplicare pentru prima dată, în ţara noastră, tehnologia îmbrăcăminţilor asfaltice de tipul SUBIF concepută de specialişti români. Datorită devotamentului său, conducerea regionalei a apelat la priceperea şi puterea sa de muncă fiind numit ca şef de lot în zonele cele mai grele, în perioada 1965 – 1973. astfel, a coordonat lucrările de la loturile Ruginoasa, Bicaz ca în final să revină în zona secţiei Bacău la lotul Oneşti.

La lotul Oneşti a pus în funcţiune o bază puternică de producţie având în dotare trei instalaţii de mixturi asfaltice şi o instalaţie de producere a agregatelor minerale. Lotul a contribuit la ranforsarea unei mari reţele de drumuri din zonă ( DN 11, DN 12 A, DN 11 A).În ultima perioadă a activat ca şef de district la unul din cele mai grele districte din cadrul D.R.D.P., districtul Oneşti. Drumurile din zona de activitate prezintă mari dificultăţi de stabilitate, colectarea şi evacuarea apelor, precum şi asigurarea viabilităţii pe timp de iarnă.Rezultatele bune în activitate s+au bazat pe o contribuţie permanentă în pregătirea profesională a personalului din subordine.

Nicolae Lăcătuşu, un exemplu de comportare şi profesionalism în realizarea programelor de lucrări, se retrage din activitate în anul 2001.

Tăutu Neculai,  Iaşi 2009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *